Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Jobbe i Sit>
  3. Intervju med Luis Mario Valdes Alvarez

Intervju med Luis Mario Valdes Alvarez

Kokk, Sit Kantine

Hos Sit har Luis muligheten til å kombinere lidenskapen for mat og folk, med en mer stabil hverdag.

Reisen til Luis startet i Mexico, men for 12 år siden brakte kjærligheten ham til Norge. Som kokk i restaurantbransjen i Trondheim, var det hektiske dager og lange kvelder – noe som etter hvert begynte å tære på. Derfor begynte Luis å lete etter en jobb som kunne gi bedre balanse mellom jobb og familieliv. Overgangen til Sit Kantine ble starten på et nytt kapittel. Der fikk han kombinere lidenskapen for mat og folk, med en mer stabil hverdag.

I kantinen har Luis funnet en arbeidsplass der fellesskap og trivsel står på menyen. Hverdagen er fylt med kreative utfordringer, samarbeid og matlaging. Studentenes takknemlighet minner ham daglig om viktigheten av jobben han gjør. Og som han selv sier: han føler seg som en 20-åring, for studentene holder han ung.

Luis beskriver jobben som en unik mulighet for kokker som ønsker en mer stabil hverdag. I tillegg har han kollegaer han trives sammen med, og de løfter hverandre opp og fram. Det gjør at han gleder seg til å gå på jobb hver eneste dag.

Her er det alltid en god stemning, og jeg har fått flere nære venner på jobb.

Hva er det beste med å jobbe hos Sit?

Arbeidsmiljøet! Her er det alltid en god stemning, og jeg har fått flere nære venner på jobb. Vi har også flere aktiviteter som sommer- og juleavslutninger, quizer og bowling, som samler kollegaer på tvers av arbeidsområder. Det er veldig inkluderende, og det er viktig at vi kan møtes utenfor jobb også. Det gjør det enkelt å trives og bygge vennskap – for vi trenger alle gode venner i livet.

Kan du dele en spesiell opplevelse som har gjort inntrykk på deg?

På den siste store festen til Sit fikk jeg muligheten til å synge sammen med Solveig Kloppen på scenen. Det var helt uventet, men utrolig gøy! Jeg hadde aldri trodd jeg skulle få en sånn opplevelse – spesielt ikke gjennom jobben. Det er noe jeg alltid kommer til å huske.

Hva er din favorittaktivitet eller tradisjon på jobben?

Sommer- og juleavslutningene er høydepunktene. Det er noe med stemningen på disse dagene. Alle er i godt humør, og det skaper en avslappet atmosfære hvor vi kan dele gode øyeblikk. Det setter jeg veldig pris på.

Hvordan opplever du balansen mellom jobb og fritid?

Den er veldig bra. Jeg har arbeidstider som passer til familielivet, og det betyr mye for meg. Jeg kan levere barna i barnehagen og skolen, dra på jobb og hente dem igjen etterpå. Selv om vi noen ganger jobber helger, er det sjelden, så det er lett å tilpasse seg. Denne fleksibiliteten gjør det mulig for meg å prioritere familien samtidig som jeg kan konsentrere meg om jobben.

Hva motiverer deg mest i jobbhverdagen hos Sit?

Muligheten til å utvikle meg er det som motiverer meg mest. Jeg liker å komme med ideer og prøve nye ting – og her blir jeg lyttet til og tatt på alvor. Når forslagene mine kan bli en del av menyen eller påvirke måten vi jobber på, blir jeg glad. Det gir meg energi til å stå på og bidra. Også motiverer studentene meg – å vite at maten jeg lager kan gjøre hverdagen deres litt bedre, føles meningsfylt.

Luis er et godt bevis på at det er mulig å finne en god balanse mellom jobb og fritid, selv om du er kokk. Hos Sit Kantine finner han inspirasjon i hverdagen og skaper matglede for studentene – alltid med et smil.

Vil du høre hva flere Sit-ansatte har å si om arbeidsplassen sin?

Les intervjuet med Eva Lilleås, Senterleder og fysioterapeut i Sit Trening i Ålesund
Les intervjuet med Monica Brun Løkkeberg, Helsesykepleier, Sit Trondheim
Les intervjuet med Reidar Sliper, Avdelingsleder i Moholt studentbarnehage
Les intervjuet med Susanne Myklebust, IT-konsulent hos Sit