Hopp til innholdHopp til søk
  1. Hjem>
  2. Helse>
  3. Nedstemthet

Nedstemthet

I perioder av livet er det vanlig å føle seg trist, tung og nedstemt. Å føle seg nedstemt kan komme som en reaksjon på økt belastning, tap eller skuffelse. Overgangsfaser som å flytte til en ny og ukjent by, eller at et forhold tar slutt er begge opplevelser som kan gi en følelse av nedstemthet.

For de fleste vil følelsen av nedstemthet gå over av seg selv. Men hvis nedstemtheten varer over lengre tid (uker og måneder), så kan det være du har en depresjon. Da det viktig å oppsøke hjelp og ikke isolere seg.

Start med noen gode råd

Er jeg deprimert?

Hvordan vet du om det du føler på er en depresjon eller en «vanskelig periode»?

Les mer

Sorg. Er det jeg føler normalt, og hva kan jeg gjøre?

Det er mange måter å reagere på når man er i sorg og ingen reaksjoner er feil.

Les mer

Studenter spør

Studenter spør er en gratis spørretjeneste for deg som student. Her kan du spørre om hva som helst, fra hvor som helst, helt anonymt.

Les mer

Takle nedstemthet sammen med andre

Tankevirus

Tankene våre er i seg selv harmløse, det er hvordan vi reagerer på tankene våre som potensielt kan ta ifra oss glede i hverdagen. Delta på gratis kurs i tankevirus og lær mer om hvordan du kan håndtere negative tanker.

Meld meg på

Hva føler du på nå?

Følelser er noe vi alle har. Hvordan vi håndterer følelsene våre kan ha mye å si hvordan vi føler oss i hverdagen. Dette er en gratis samtalegruppe hvor du kan åpne opp og utforske teamet følelser sammen med andre studenter.

Meld meg på

Sorg- og livsmestring

Har du opplevd et dødsfall som du trenger hjelp til å bearbeide? Dette er en gratis samtalegruppe hvor du kan få hjelp til å bearbeide sorgen sammen med andre studenter i samme situasjon.

Meld meg på

Det hjelper å snakke med noen

Samtale med rådgiver

Kjenner du på at du snakker deg selv ned, eller har mindre energi og lyst til å være sammen med andre? Vår samtaletjeneste er en god plass å starte om du ønsker å reflektere høyt og få hjelp til å sortere tanker.

Les mer

Hjelpetelefonen

Et gratis og anonymt samtaletilbud fra Mental Helse, for deg som trenger noen å snakke med – hele døgnet!

Les mer

Studentprest eller studenthumanist

Har du opplevd sorg eller et tap i livet ditt som du ønsker å snakke med noen om? Da kan studentprestene eller studenthumanistene være gode å snakke med.

Har dette pågått en stund?

Depresjon er ikke det samme som tristhet eller humørsvingninger. Ved en depresjon er du preget av håpløshet og tomhetsfølelse, samt manglende interesse for eller glede over det du gjør. Det er når det begynner å gå utover hvordan du lever livet ditt at det er viktig at du tar kontakt med oss.

Les mer