Andre hjelpetilbud for studenter
Det er dessverre ikke alt vi i Sit kan hjelpe deg med, men vi kan hjelpe deg å navigere fortere frem til der du kan få riktig hjelp. I vår kvalitetssikrede liste finner du tilbud i Trondheim, Gjøvik og Ålesund, samt nasjonale tilbud. Klikk her for snarveier:
Trondheim
Fastlegen din
Fastlegen eller fastlegekontoret du hører til er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Det er anbefalt at du har fastlege i byen du oppholder deg mest i.
Psykisk helse, Trondheim kommune
Trondheim kommune har en rekke tilbud for deg som har det vanskelig eller ønsker å lære mer om hvordan du kan ta vare på din psykiske helse.
Digital drop-in
Hos digital drop-in Trondheim kan du få digitale samtaler med helsepersonell som tilbyr råd, veiledning og behandling. Digital drop-in er et gratis tilbud for deg som bor i Trondheim kommune, og er mellom 16 - 25 år.
Friskliv og mestring, Trondheim kommune
Friskliv og mestring er et tilbud for deg som ønsker støtte til endring av levevaner og bedre mestring i hverdagen. Trondheim kommune tilbyr et tilpasset og tidsavgrenset tilbud basert på individuell veiledning og gruppetilbud.
Rustjenester, Trondheim kommune
Trondheim kommune har ulike tilbud innen rus. Mottak- og oppfølgingssenteret (MO) i Trondheim er et gratis tilbud til personer som har utfordringer med rus.
Blå Kors Kompasset
Blå Kors Kompasset i Trondheim tilby gratis terapi og rådgivning til unge mennesker som har foreldre med alkohol eller andre rusproblemer.
NTNU Psykologisk poliklinikk
Terapibehandling utført av viderekommende studenter ved NTNUs profesjonsstudier for psykologi.
NTNU Studieveileder ved ditt studieprogram
Studieveileder kan hjelpe deg med spørsmål og veiledning tilknyttet til ditt studieprogram, eller hvordan håndtere livet som ny student eller underveis i studiet.
Bli kjent med veiledningsmuligheter ved NTNU og finn din studieveileder her:
NTNU Studentombud
Studentombudet er en uavhengig, nøytral og konfidensiell bistandsperson for studenter ved NTNU. Studentombudet jobber for å sikre at NTNU ivaretar studentenes rettigheter i studiesituasjonen.
Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) i Trøndelag
ROS-senteret er en møteplass for personer som trenger å snakke med når forholdet til mat, kropp og trening blir en belastning i hverdagen.
Familievernkontoret
Familievernkontoret tilbyr blant annet gratis parterapi, familieterapi og mekling ved samlivsbrudd.
St. Olavs Hospital Vardesenteret
Vardesenteret på St. Olavs Hospital er et tilbud for kreftpasienter og deres pårørende. Her kan du ta en pause, utveksle erfaringer samt får råd og hjelp.
Avtalespesialister Helse Midt-Norge
Avtalespesialistene er selvstendig næringsdrivende som driver spesialistpraksis. Avtalespesialistene er psykologer eller psykiatere med driftstilskudd og du betaler kun egenandel. Du får henvisning fra din fastlege.
ATV Trondheim: Stiftelsen alternativ til vold
ATV i Trondheim tilbyr tilbyr individuelle samtaler og gruppebehandling til personer som ønsker å slutte å bruke vold og til personer som har blitt utsatt for vold fra andre.
Nok.Trondheim Senter mot seksuelle overgrep
Lavterskel hjelpetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og dere pårørende.
Gjøvik
Fastlegen din
Fastlegen eller fastlegekontoret du hører til er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Det er anbefalt at du har fastlege i byen du oppholder deg mest i.
Gjøvik interkommunale legevakt
Legevakten er lokalisert på sykehuset i Gjøvik. Legevakt benyttes kun ved akutt sykdom eller akutt forverring av kronisk sykdom som ikke kan vente til fastlegen kan kontaktes. Telefonnummeret er 116117 og legevakten kan også kontaktes av studenter og andre besøkende som ikke har fastlege.
DPS Gjøvik, Sykehuset Innlandet HF
Poliklinikken tilbyr utgreiing og behandling til deg som sliter med moderate eller alvorlige psykiske lidelser.
Ung i Gjøvik, Gjøvik kommune
Ung i Gjøvik er ungdomsavdelingen i Gjøvik kommune. De har blant annet helsestasjon hvor du kan få prevensjonsveiledning, resept på prevensjon, testing av kjønnsykdommer og samtaler.
Psykisk helse og rus, Gjøvik kommune
Et psykisk hjelpetilbud til personer over 18 år som har behov for hjelp og støtte. Personer som vil få behandling må oppfylle visse kriterer, som for eksempel nedsatt fungering i dagliglivet eller at de sliter med moderate eller alvorlige psysiske helseproblem som har vedvart over tid.
Mental helse Gjøvik
Et lokallag som arbeider for økt åpenhet, forebygging av psykiske helseplager og et bedre helsetilbud. De har en egen studenttelefon som er gratis og anonymt for de som trenger noen å snakke med.
Ålesund
Fastlegen din
Fastlegen eller fastlegekontoret du hører til er din hovedkontakt inn i helsevesenet. Det er anbefalt at du har fastlege i byen du oppholder deg mest i.
Ålesund poliklinikk, DPS
Poliklinikken tilbyr utgreiing og behandling til deg som sliter med moderate eller alvorlige psykiske lidelser.
Rask psykisk helsehjelp, Ålesund kommune
Et tilbud til deg over 16 år med lettere til moderate symptomer på angst, depresjon eller søvnproblemer.
Psykisk helsehjelp og rustjeneste, Ålesund kommune
Ålesund kommune har en rekke tilbud for deg som har det vanskelig eller sliter med problematikk relatert til rus.
Rusbehandling, Helse Møre og Romsdal
TSB poliklinikk i Ålesund tilbyr utgreiing, vurdering og behandling til deg som sliter med rusavhengighet. Her får du tilbud om individuelle samtaler og gruppebehandling, uten innlegging.
Lærings- og mestringssenteret, Helse Møre og Romsdal
For deg som ønsker hjelp til å håndtere og mestre en langvarig sykdom og endre levevaner for å bedre din egen helse.
Akutt heimebehandlingsteam (AHT)
Et aktivt og oppsøkende behandlingsteam for deg som i liten grad oppsøker hjelpeappartet selv. Teamet legger til rette for grunnleggende tjenester til deg med alvorlige psykiske lidelser.
Avtalespesialister Helse Midt-Norge
Avtalespesialistene er selvstendig næringsdrivende som driver spesialistpraksis. Avtalespesialistene er psykologer eller psykiatere med driftstilskudd og du betaler kun egenandel. Du får henvisning fra din fastlege.
Nasjonale tilbud
Hjelpetelefonen
Et gratis og anonymt samtaletilbud fra Mental Helse, for deg som trenger noen å snakke med – hele døgnet!
Spiseforstyrrelsesforeningen
Spiseforstyrrelsesforeningen har et tilbud til deg som opplever et vanskelig forhold til mat, kropp og vekt – uavhengig av diagnosekriterier.
Jentevakta
Jentevakta er en anonym chat- og telefontjeneste for unge jenter og kvinner. Snakk med dem om dine utfordringer, stort som smått! Jentevakta har taushetsplikt.
Kirkens SOS
Kirkens SOS har en døgnåpen krisetjeneste på både telefon og nett. De jobber med selvmordsforebygging og for å lindre smerten ved følelsesmessige- og eksistensielle kriser.
Landsforeningen for etterlatte ved selvmord (LEVE)
LEVE jobber for å støtte etterlatte og berørte ved selvmord.
PIO-senteret: rådgivning for pårørende
PIO-senteret tilbyr rådgivningssamtaler for pårørende, enten om du er barn, søsken, kjæreste, ektefelle eller bare en god studievenn.
Amathea
Amathea tilbyr informasjon og veiledning ved valg knyttet til svangerskap og abort.