Hopp til innholdHopp til søk

Sitronsnurr

Slik får du saftige kanelsnurrer med sitronsmak! Disse kan du lage på hybelen uten avansert utstyr.

Bilde av nybakte sitronsnurrer
Saftige sitronsnurrer passer godt uansett årstid

Ingredienser til 12 porsjoner

  • 5 Desiliter Melk

  • 1 Stk Tørrgjær - pose

  • 950 Gram Hvetemel

  • 150 Gram Sukker

  • 0.5 Teskje Salt

  • 1 Stk Egg

  • 150 Gram Meierismør (temperert)

Fyll til sitronsnurrene

200 g sukker

1 stk sitron

Slik lager du deigen

  • Kutt smøret i terninger og sett smør til temperering. Dette blir mye enklere å jobbe med når det er mykt.
  • Mål opp hvetemel, salt og sukker, og ha dette i en bolle sammen med egget og det tempererte smøret.
  • Varm opp melken til ca 37 grader (til den er lunken). Tips til å sjekke om at melken får riktig temperatur, er å dryppe en liten dråpe melk på undersiden av håndleddet. Hvis du ikke merker melken, er den perfekt temperert!
  • Hell lunken melk og gjær oppi bollen med resten av innholdet.
  • Kna til det blir en fast deig. Har du ikke trent blir det dagens økt!
  • La deigen heve til dobbelt størrelse. Tips: hev deigen på badegulvet med klede over.

Slik lager du fyllet

  • Press en sitron og bland sukkeret til en seig masse.

Forming av sitronsnurrene

  • Når deigen er ferdig hevet, kjevle den til et rektangel på benkeplata.
  • Smør utover fyllet. Tips har du noe hardt smør i kjøleskapet, ta en ostehøvel og legg smør skiver på fyllet før du ruller hele rektangelet til en lang rull.
  • Skjær skiver av rullen som til slutt blir til sitronsnurrene. Skivene legges på et bakepapirkledt stekebrett med litt avstandt til hverandre.
  • Sett snurrer til heving igjen til de har dobbelt størrelse.
  • Stek på 170 g midt i ovnen i ca 20 minutter.
  • Nyt!