Hopp til innholdHopp til søk

Bakte havregryn

Bakte havregryn er næringsrike, rimelige og enkle å lage. De passer både til frokost, mellommåltid og lunsj og du holder deg mett lenge. Bakte havregryn kan lages i mange varianter. En av våre kokker deler sine beste tips her! Først lager du en grunnbase (til to porsjoner), deretter kan du variere med ulike toppinger etter ønske.

Bakte havregryn er enkelt å lage, rimelig og smaker godt både til frokost og lunsj

Ingredienser til 2 porsjoner

  • 1.5 Desiliter Lettkokte havregryn

  • 1 Stk Egg

  • 0.5 Stk Banan

  • 0.5 Teskje Bakepulver

  • 1 Klype Salt

Grunnbasen kan smaktilsettesetter ønske. Frukt, bær, nøtter eller honning passer godt til denne oppskriften.

Slik gjør du:

  1. Kjør ingrediensene i grunnbasen til en glatt røre. Bruk gjerne en blender om du har.
  2. Tilsett ønsket topping (alternativ én eller to)
  3. Hell røren med grunnbasen og toppingen i en ildfastform og stek i ovnen på 170-180 grader varmluft i 20-30 min. Vanlig varme fungerer også fint, gjerne øk temperaturen på ovnen til 190-200 grader.
  4. Bakte havregryn kan serveres varm eller kald, tåler kjøleskap i 3 dager.

Tips og triks

Ikke glem salt! For å få frem smaken i havre er bittelitt salt viktig.

Ingredienser topping 1

  • Et halvt eple
  • 1 strøken ts kanel
  • 1-2 ss honning, dadlesirup eller annen søtning. Smak til du får ønsket mengde søtning.

Slik gjør du:

Skrell eplet, kutt i terninger og rull det i kanelen. Dryss blandingen over basen i ildfastformen og dytt bitene litt nedi.

Dette smaker ekstra godt med en skje vaniljekesamtil! 

Ingredienser topping 2

  • 2 ss fryste eller en håndfull ferske bringebær
  • 1-2 ss honning, dadlesirup eller annen søtning. Smak til du får ønsket mengde søtning.
  • 1ts bakekakao

Slik gjør du:

Smak til røren med søtning og bakekakao. Dryss bærene over grunnbasen og dytt de litt nedi.

Smaker godt med salte peanøtter eller vaniljesaus!